Invențiile lui John Keely

Poate știți deja că Keely a inventat un motor care funcționa doar dacă el era prezent. Aceasta nu a fost deloc o înșelătorie. Keely avea în el această forță care, țâșnind din suflet, poate pune mașinile în mișcare. O forță activă care nu poate fi altfel decât morală, iată ideea viitorului. Este forța cea mai importantă care va trebui să impregneze întreaga cultură, dacă se vrea să se evite distrugerea ei. Ceea ce este moral și ceea ce este mecanic va trebui să se întrepătrundă, căci mecanica nu va fi atunci nimic fără elementul moral.

Ne găsim chiar astăzi la această graniță. În viitor, mașinile nu vor mai avea ca forță motrice apa sau aburul, ci o forță spirituală, moralitatea spirituală. Această forță este simbolizată de Tau iar în mod poetic de imaginea Sfântului Graal.

Oamenii nu mai depind de darurile oferite liber de natură, ci știu să modeleze și să transforme natura. Ei au devenit maeștri artizani care fasonează materia neînsuflețită. În aceeași manieră, ei vor deveni făuritorii regnului viu.

(Rudolf Steiner, Legenda templului și legenda de aur, conf. 20)

Advertisements
This entry was posted in raport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s